325 студентів 4-го курсу Дніпропетровського національного університету залізничного транспорту склали присягу на вірність українському народу.

Протягом двох років хлопці проходили вишкіл на військовій кафедрі підготовки фахівців Державної спеціальної служби траснпорту. Вони продовжать навчання в університеті, але надалі зможуть виконувати завдання з розмінування та відновлення інфраструктури, зокрема, в зоні АТО.

21-річний Євген складає присягу на вірність українському народу. Позаду два роки навчання на військовій кафедрі, польові виходи, спорудження укриттів та стрільби. Цей випуск 325-ти хлопців – особливий. І молодші лейтенанти це розуміють.

Сергій Пустовойт тепер може служити у підрозділах Державної спеціальної служби транспорту. Втім, теж має завершити навчання у магістратурі. Каже, на кафедрі цьогоріч довелося готуватися посилено – через ситуацію на Сході країни.

З готовністю йти захищати Батьківщину склав присягу і Валентин Ключник. Хлопець має стати інженером-будівельником. Сподівається, отримані знання допоможуть у післявоєнній відбудові.

Мама Валентина і справді хвилюється. На присягу прийшла з молодшим сином. Каже: старший Валентин – справжній патріот, але відпустити його на війну було б дуже важко.

Батько ще одного випускника військової кафедри переконаний – у зону бойових дій не можна посилати непідготовлену молодь. Все має бути на професійному рівні.

Цьогоріч військова кафедра при Дніпропетровському національному університеті залізничного транспорту імені академіка Лазаряна випустила 325 молодших лейтенантів. Хлопці зможуть відновлювати мости, дороги, залізниці, у тому числі, після воєнних дій. Вже зараз такі військовики працюють у зоні проведення АТО.

Попереду ж у цих хлопців ще рік навчання.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com