Дніпропетровці спрощують життя українців власними ідеями.

Наші молоді люди розробляють сайти та мобільні додатки, які стануть у нагоді бізнесменам, молодим батькам і просто пересічним громадянам.

Opasno.in.ua – ви почули адресу сайту, який не дозволить вам у прямому сенсі провалитись під землю. Це мапа небезпечних місць Дніпропетровська. Відкриті колодязі, підступні люки, глибокі ями, оголені дроти, – все це червоними плямами позначено на віртуальних вулицяхі міста. Ще й з мальовничими фотографіями. Автор Ідеї Сергій каже: поки проект на початковій стадії – позначених місць ще небагато, але виділяти на мапі нові загрози можуть абсолютно всі.

Ідея створити таку мапу з’явилась, коли одного разу Сергій сам провалився в люк. Обійшлося без серйозних травм, але чоловік запевняє: могло бути гірше. Тим паче, тією ж вулицею нерідко гуляють діти. До речі, власне діти – це основний чинник, заради якого чоловік вкладає душу в свій проект.

Якщо б проект допомагав ще й муніципальній владі – було б взагалі ідеально – каже Сергій. Він мріє, щоб його творіння стало своєрідною народною службою, яка б вказувала, де і які небезпеки в місті варто усунути.

Іншй цікавий проект – так званий “Постер” – програма-помічник для кафе та ресторанів, яка допомагає працювати з постачанням, продажем і складським обліком. Також – запевняє автор – стежить за тим, щоб офіціанти нічого не крали.

Олександр каже: сьогодні проектом користуються 400 закладів по всьому світу. Кожен налаштовує програму під власну схему зали, кількість столиків і так далі. Створити проект надихнули друзі-бізнесмени, які часто скаржились на велику кількість паперової тяганини із замовленннями. Тож і розробляли програму відповідно до нагальних потреб.

Не за горами проект і для молодих батьків. Це мобільний додаток, який підкаже – у кого ще у вашому районі є маленькі діти. А там вже нові знайомства, спільні прогулянки тощо.

Отже, дніпропетровці просто фантанують ідеями. А розмах можливостей в галузі IT дозвляє втілити будь-які проекти. У нашому місті навіть сформувалась своєрідна тусовка так званих стартаперів.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com