Громадяне проти ВІП

Дніпропетровські водії вимагають скасувати ВІП-смуги на дорогах. Так, на односторонній, за усіма знаками, вулиці Леніна, дозволено зустрічний рух для транспорту міськвиконкому. Через це у години пік на ділянці утворюються затори. Водночас безліч автовласників, що наважуються порушити заборону та зайняти третю смугу, отримують штрафи.

Смугу не займати — грізне попередження виведене фарбою просто на асфальті. Воно зутрічає водіїв за перехрестям із вулицею Мечникова. І хоча загалом на Леніна скрізь висить знак про односторонній рух, зі стоянки міськвиконкому машини віїжджають на свою, окрему, зустрічну смугу.

Окремі відчайдухи із двох, дозволених, смуг, час від часу, навіть не соромлячись камери, віїжджають на зустрічну. Зараз їм щастить, патруля ДАІ за перехрестям немає. Інакше довелося б сплатити штраф.

Громадські активісти стверджують: ніде в правилах дорожнього руху не передбачені окремі смуги для транспорту органів влади. А отже знаки, що встановлені тут, – недійсні.

Водії зібрали цілий стос заяв про порушення своїх прав і тепер відносять їх до міськвиконкому.

Прокоментувати ситуацію у міськвиконкомі погодились тільки після розгляду заяви активістів.

Навіть якщо експеримент вдасться і ВІП-смугу для чиновників скасують, зупинятися водії не збираються. Обурені ще подібними, особливими, ділянками дороги біля Бабушкінського райвиконкому та відділів міліції у районі Набережної.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com